Nosaltres, insubmisos condemnats en ferm en la dècada dels 90 per negar-nos a complir el servei militar obligatori, membres del moviment antimilitarista i compromesos amb la desobediència civil no-violenta, ens adrecem a la titular del Jutjat número 15 de Barcelona i manifestem:

- Que la insubmissió va ser un moviment social que va acabar amb 231 anys de lleva militar obligatòria i que va comptar amb un amplíssim suport social en el si de la societat catalana.

- Que en els darrers 30 anys, fruit d'aquest compromís antimilitarista, més de 40.000 joves es van declarar insubmisos de forma pública i oberta i es van complir més de 1.000 anys de presó. Que, al mateix temps, més d'un milió de joves es van declarar objectors de consciència.

- Que l'abril de 2002, el Parlament del Regne d'Espanya va suprimir per unanimitat el delicte d'insubmissió, va cessar totes les causes pendents i va aprovar la cancel·lació dels antecedents penals i policials per a totes les persones implicades en la lluita civil contra la lleva forçosa i obligatòria, fruit del qual aquest delicte i els antecedents pel mateix són avui inexistents en l'ordenament jurídic vigent.

- Que, des d'aquesta perspectiva, no podem fer res més que escandalitzar-nos davant la pretensió d'emprar, barroerament, els antecedents penals per insubmissió d'en David Sànchez per empresonar-lo injustament, exigint la immediata anul·lació de l'ordre d'empresonament per a que en David segueixi treballant amb nosaltres amb el seu compromís quotidià. És obvi que un antecedent cancel·lat ahir no pot tenir efectes jurídics avui.

Volem finalitzar adreçant-nos als magistrats implicats en aquest procediment amb una reflexió. Per als joves d'avui, no haver d'aprendre obligatòriament a matar i morir és un avenç civilitzatori, causa i efecte directe de la lluita insubmissa que es concretà en milers de joves implicats que, com en David Sànchez, van desobeir la lògica militar i militarista per aconseguir-ho. Per tant més que penalitzacions, mereixen agraïments.

Restem a la seva disposició,
Barcelona, a 14 de gener de 2008

---------------

Pepe Beunza, primer objector no-violent a l'estat, empresonat i amb dos consells de guerra sota el franquisme (1971 i 1972)
Ermengol Gassiot, insubmís condemnat a 1 any de presó.
David Fernandez, insubmís condemnat el 1997.
Victor Reixach, insubmís condemnat el 1998.
David Franquesa, insubmís 1999.
José F. Mota, insubmís a la PSS a la UAB 1996.
Gebran Jamal, insubmís condemnat.
Joan Avellaneda, insubmís condemnat.
Marc Barrobé, insubmís condemnat.
Lluc Pelaez, insubmís condemnat.
Adolf Montoliu, insubmís condemnat.
Jordi Muñoz, insubmís condemnat.
Moviment per la Pau.
Francesc Tubau, Aturem la Guerra.
Ma Gabriela Serra, Entrepobles.
Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau.
Lluís Llach.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada